DE LA DESCONNEXIÓ A LA SINCRONITZACIÓ D’EQUIPS EN TEMPS DE COVID

Parlant amb coneguts i clients d’administracions públiques (igual que ha succeït, segur, en organitzacions privades o de tercer sector), una dinàmica prou recurrent en aquests mesos de confinament ha estat la desconnexió que ha provocat en molts equips la interrupció del treball presencial.

Malgrat haver-se multiplicat les reunions telemàtiques i videotrucades, en moltes organitzacions s’ha perdut de manera sobtada la interacció regular amb responsables i companys/es. Els motius són diversos: els qui ocupen llocs de responsabilitat s’han bolcat a organitzar la resposta a la crisi; als equips hi ha hagut baixes i dificultats evidents per teletreballar. Però el que aquesta dinàmica ha posat en evidència és que per treballar en equip cal alguna cosa més que un organigrama o seure els uns als al costat dels altres.

Els equips són ecosistemes de relació entre persones que es coordinen i cooperen per assolir un objectiu comú. Propòsit compartit, col·laboració i autonomia són ingredients que s’han de cuidar perquè floreixin. Ben al contrari del que ha succeït allà on han desaparegut abruptament la coordinació, els espais on elaborar o compartir escenaris de futur i clarificar objectius de treball.

En un context de teletreball sostingut, és possible i necessari passar de la desconnexió a la sincronització. Exactament com, dependrà de la dinàmica de coordinació i treball col·laboratiu habituals. Una proposta: reunions diàries que ajudin a mantenir el bon to de l’equip, de curta durada, a primera o última hora del matí, i amb una distribució estable de temàtiques a tractar diàriament per evitar reiteracions i redundàncies. Els divendres o dilluns es planifica la setmana, i la resta de dies es dediquen monogràficament a un tema – dificultats per a una col·laboració efectiva, gestió del business as usual, aspectes de millora en els serveis … a més de deixar uns minuts perquè qualsevol persona pugui compartir novetats i informacions d’interès amb la resta.

Sigui quina sigui la fórmula més adequada, de la mateixa manera que durant el confinament ens forcem a exercitar la musculatura per no atrofiar-nos, toca exercitar també el “to muscular” dels equips per mantenir-nos alineats i il·lusionats.

 

Emma Rué

Deixeu un comentari