DALEPH SEGUEIX EN ACTIU MITJANÇANT EL TREBALL A DISTÀNCIA

A Daleph avui arribem a la fi d’una setmana de confinament. Com molts, hem hagut d’adaptar-nos a viure i treballar a casa, no sempre en condicions òptimes. De ser una mesura aplicada puntualment a esdevenir un sistema de treball estable, almenys per un temps, passar a treballar en remot ens ha obligat a superar més d’un repte: no caure en el desànim i mantenir petits espais de conversa i rialles; assegurar que els sistemes responen; fer saber a tots els nostres clients que ens mantenim plenament operatius; garantir que els projectes no s’aturen; mantenir una coordinació fluida…

Després d’una setmana ja podem dir que estem superant aquesta prova amb èxit, i compartir que aquest èxit és, en realitat ,el de totes aquelles persones a les quals donem algun servei, i a la multitud d’empleats/des públics amb els quals hem continuat relacionant-nos en els últims dies, malgrat les moltes dificultats. A tall d’exemple:

  • En el Cercle de comparació Intermunicipal de les OMIC, liderat per la Diputació de Barcelona, hem pogut situar el 78% dels tècnics municipals. Un total de 25 municipis s’han mantingut accessibles per canals telemàtics i els seus tècnics han sabut proporcionar-nos les dades de gestió de consum més o menys normals.
  • Mantenim activa la dinamització de la xarxa Violeta Tenerife, tancant la planificació de les entitats que participen a la xarxa per 2020 telemàticament, i amb el suport de petits vídeos que ens ajuden a emfatitzar la importància d’algunes de les informacions i activitats de la xarxa.
  • Hem mantingut amb relativa normalitat un total de 21 entrevistes en remot amb empleats de Barcelona Regional, i a finals de la setmana vinent, s’haurà realitzat a distància un 65% de les entrevistes previstes inicialment en format presencial.
  • Hem mantingut el servei de suport a persones emprenedores mitjançant tutories per videoconferència, de manera que els plans d’empresa que desenvolupen es puguin convertir en una realitat després del període de confinament. Durant la setmana hem realitzat un total de 24 tutories d’acompanyament mitjançant diferents aplicatius online.
  • Hem mantingut vives les nostres assistències tècniques en matèria de fons comunitaris i ens hem relacionat amb els clients per videoconferència amb el mateix rigor de sempre.
  • I hem adaptat un servei 100% presencial a persones usuàries de Càrites a les qui ajudem en el procés de cerca de feina, a un servei 100% a distància. I hem introduït un nou servei de “contactes de suport”: són trucades telefòniques o WhatsApp a les persones amb les qui treballem, per identificar necessitats socials, sanitàries o de suport emocional que, en aquest context de crisi, han de ser derivades a serveis públics o Càritas. Entre dilluns i dimecres, s’havien realitzat gairebé 300 activitats a distància entre tutories, contactes de suport i de seguiment.

Aquesta petita mostra, és indicativa dels esforços de tantes persones per mantenir la normalitat en aquests moments. I encara que els contactes remots segurament resulten una mica més pesats al principi, a causa de la novetat del mitjà, la qualitat de l’intercanvi d’informació no s’ha vist reduïda, que és el que finalment compta..

 

Equip de Daleph

Deixeu un comentari