ODS I LA SEVA IMPLEMENTACIÓ A LA EMPRESA

El passat 16 de setembre vaig tenir la oportunitat d’assistir al Cercle d’Economia per la presentació del “Segon Informe sobre la contribució de les empreses espanyoles als ODS”.

La qüestió és molt rellevant ja que les empreses són agents fonamentals en el compliment dels objectius marcats per l’Agenda 2030. En aquest sentit i encara que vulguem posar-li totes les excuses que podem, el titular és clar: “Anem amb retard i és necessari accelerar la implementació de l’Agenda 2030 a les empreses”.

L’informe aborda en primer lloc els tres anys de camí recorregut des de l’aprovació de l’Agenda l’any 2015 i para especial atenció en les iniciatives desenvolupades durant aquests anys i les principals aliances generades. En segon lloc, l’informe aborda el nucli de la qüestió: Què estan fent les empreses cotitzades espanyoles en aquest sentit? Per fer-ho analitza les memòries no financeres de les empreses, parant especial atenció als sistemes de govern de la sostenibilitat dins de les mateixes. El nombre d’empreses cotitzades amb sistemes de govern que assegurin la internalització del vector sostenibilitat és encara molt petit: el 14%.

Per una altre banda, l’informe ressalta la importància que tenen les PIMES per la plena consecució dels objectius de l’Agenda. En aquest sentit, l’informe recull algunes pràctiques portades a terme per aquest tipus d’empreses i inclou un annex amb una guia per les empreses poc posades en la matèria.

En resum, està clar que el camí a recórrer és encara molt llarg i entre tots hem de trobar els mecanismes que accelerin el procés.

Deixeu un comentari